En innovationshistorie

Grundlæggelse af Hoover - og historiens første støvsuger

Historiens første støvsuger opstod fra en æske, en vifte, et pudebetræk i silke, og et kosteskaft. Designeren som kan tage æren for idéen som forvandlede disse elementer til en af de mest revolutionære teknologier i det sidste århundrede er James Spangler: en natvagt i New Berlin, Ohio, som døjede med astma og var træt af at indånde støvpartiklerne i den butik han arbjede i. James patenterede opfindelsen og drømte om at få konceptet ud i alle amerikanske hjem. Han havde brug for en som ville tro på hans projekt og tilbyde de evner og ressourcer der skulle til for at nå i mål.

Han bestemte sig for at sende sin første, rudimentære støvsuger til sin kusine, Susan Hoover - og det var den helt rette beslutning. Susan brugte støvsugeren i sit hjem et par dage og blev hurtigt en entusiastisk tilhænger af konceptet. Hun viste støvsugeren til sin mand, William Hoover, som ejede et firma som fremstillede lædergenstande og solgte dem i New Berlin. Takket være sine mange års kundeerfaring var han godt bekendt med markedet og som en entreprenør med fremtiden for øjet fornemmede han med det samme det fantastiske potentiale i den futuristiske "kæp". Han sørgede for at patentere produktet og sætte gang i produktionen ved at etablere firmaet ved navn The Hoover Company. Året var 1908.

Til at starte med fremstillede det lille anlæg seks støvsugere om dagen til det lokale marked, men takket være et gratis prøvetilbud fik firmaet flere og flere efterspørgsler, indtil det var nødvendigt at indføre produktion på industrielt niveau for at kunne imødekomme efterspørgslen. På kort tid blev ordet "hoover" en fast del af det engelske sprog, som synonym for "rengøring med en støvsuger". Det er et ord man stadig bruger i dag.

Hoover tilbyder nu morgendagens standard

Bryder nyheder over hele verden. I løbet af de følgende årtier etablerer Hoover et nyt firma i London og åbner forskellige fabrikker i Storbritannien og Europa. Senere udvides den til Asien og Afrika. Det er starten på en stor gruppe med et mærke, der skiller sig ud for dens fortsatte udøvelse af løsninger, der kan forudse udviklingen gennem smukke, funktionelle og yderst innovative husholdningsapparater.

I 1926 er Hoover det første firma til at producere en elektrisk oprejst. I 1936 patenterede den den fleksible slange, der ville blive en konstant på alle moderne støvsugere. I 1946 begyndte det at producere cylindriske støvsugere. I 1948 begyndte det at ekspandere til andre sektorer, begyndende med produktion af vaskemaskiner og derefter andre store husholdningsapparater til rengøring, madlavning og køling. Hoover-koncernen fortsatte med at vokse op til 1980'erne, hvor fremstillings- og forretningssiden blev omorganiseret.

I slutningen af en lang fusions- og inkorporationsfase købte Candy Hoover European Appliances Group i 1995 med alle eksklusive rettigheder til Hoover-mærket i Europa, Nordafrika og Mellemøsten udover tidligere Asien-Sovjetunionen.