En innovationshistorie

Grundlæggelse af Hoover - og historiens første støvsuger

Historiens første støvsuger opstod fra en æske, en vifte, et pudebetræk i silke, og et kosteskaft. Designeren som kan tage æren for idéen som forvandlede disse elementer til en af de mest revolutionære teknologier i det sidste århundrede er James Spangler: en natvagt i New Berlin, Ohio, som døjede med astma og var træt af at indånde støvpartiklerne i den butik han arbjede i. James patenterede opfindelsen og drømte om at få konceptet ud i alle amerikanske hjem. Han havde brug for en som ville tro på hans projekt og tilbyde de evner og ressourcer der skulle til for at nå i mål.

Han bestemte sig for at sende sin første, rudimentære støvsuger til sin kusine, Susan Hoover - og det var den helt rette beslutning. Susan brugte støvsugeren i sit hjem et par dage og blev hurtigt en entusiastisk tilhænger af konceptet. Hun viste støvsugeren til sin mand, William Hoover, som ejede et firma som fremstillede lædergenstande og solgte dem i New Berlin. Takket være sine mange års kundeerfaring var han godt bekendt med markedet og som en entreprenør med fremtiden for øjet fornemmede han med det samme det fantastiske potentiale i den futuristiske "kæp". Han sørgede for at patentere produktet og sætte gang i produktionen ved at etablere firmaet ved navn The Hoover Company. Året var 1908.

Til at starte med fremstillede det lille anlæg seks støvsugere om dagen til det lokale marked, men takket være et gratis prøvetilbud fik firmaet flere og flere efterspørgsler, indtil det var nødvendigt at indføre produktion på industrielt niveau for at kunne imødekomme efterspørgslen. På kort tid blev ordet "hoover" en fast del af det engelske sprog, som synonym for "rengøring med en støvsuger". Det er et ord man stadig bruger i dag.

Hoover tilbyder nu morgendagens standard

Bryder nyheder over hele verden. I løbet af de følgende årtier etablerer Hoover et nyt firma i London og åbner forskellige fabrikker i Storbritannien og Europa. Senere udvides den til Asien og Afrika. Det er starten på en stor gruppe med et mærke, der skiller sig ud for dens fortsatte udøvelse af løsninger, der kan forudse udviklingen gennem smukke, funktionelle og yderst innovative husholdningsapparater.

I 1926 er Hoover det første firma til at producere en elektrisk oprejst. I 1936 patenterede den den fleksible slange, der ville blive en konstant på alle moderne støvsugere. I 1946 begyndte det at producere cylindriske støvsugere. I 1948 begyndte det at ekspandere til andre sektorer, begyndende med produktion af vaskemaskiner og derefter andre store husholdningsapparater til rengøring, madlavning og køling. Hoover-koncernen fortsatte med at vokse op til 1980'erne, hvor fremstillings- og forretningssiden blev omorganiseret.

I slutningen af en lang fusions- og inkorporationsfase købte Candy Hoover European Appliances Group i 1995 med alle eksklusive rettigheder til Hoover-mærket i Europa, Nordafrika og Mellemøsten udover tidligere Asien-Sovjetunionen.

Passion for design og teknologi

100 år med Hoover

I 2008 fejrede kæden deres første århundrede på markedet med en række specialprodukter som var yderst innovative, fokuserede på præstation, og gik op i detaljerne. Igennem hele 2008 var der et "Celebrating 100 Years" logo på alle Hoover produkter og korrespondencer. Det er ikke en milepæl alle og enhver kan prale af at have nået.

Maksimal præstation under alle omstændigheder

Godt nok er The Hoover Company færdige med at fejre deres jubilæum, men de lancerer fortsat produkter fremstillet med banebrydende teknologi. De finansierer forskning som fokuserer på at tilbyde enestående præstation på alle punkter.

Rekorder for maksimal kapacitet

Hoover har slået rekorden for belastning i en standard vaskemaskine: 13 kg. Dynamic Mega kan vaske op til 13 kg og tørre op til 8 kg, hvilket stort set er dobbelt så meget som den gennemsnitlige vaskemasine. Kæden byder også på maksimal kapacitet til ovne (op til 78 liter) og opvaskemasiner (op til 16 indstillinger).

Class 4A støvsugere

Hoovers cylinderstøvsugere er de første som har modtaget en strømvurdering på Class 4A, hvilket betyder, at de bruger strøm effektivt, filtrerer på bedste vis, uddrager støv fra gulvtæpper og hårde overflader, og har lave støjniveauer. Disse resultater er opnået ved brug af multi-cyclonic Airvolution™ teknologi, hvilket anvender den centrifugale kraft i adskillige små cykloner til at skille luft fra støv, hvorefter støvet trykkes ned mod bunden af støvspanden, så det ikke overbelaster filteret. I støvsugere uden støvsugerpose gør PACT (Power Active Compression Technology) det muligt at kompakte støv til en tiendedel af dets oprindelige fylde. På denne måde skaber støvsugerne en lille blok, hvilket reducerer spredningen af støv i luften til et minimum når støvspanden åbnes.

Lydløs teknologi

Den bedste præstation er ikke nødvendigvis den der larmer mest. De nyeste teknologier Hoover har udviklet opnår fantastiske resultater ved nogle af de laveste støjniveauer på markedet. Især for små enheder er det en fordel af bruge Dynamic Silence teknologi som reducerer vibrationerne og absorberer lyd, hvilket reducerer støjniveauet. A-Cubed Silence cylinderstøvsugeren suger for eksempel støv ved 62db, hvilket betyder at man kan brudge enheden stort set når som helst uden at forstyrre naboerne eller vække børnene. Hoover har opfundet Silent Inverter og Perfect Silent Inverter teknologi til større enheder. Vaskemaskiner med Perfect Silent Inverter motorer såsom dem i Dynamic Mega og Dynamic Next sortimenterne producerer kun 48db støj under vask, hvilket er omkring en tredjedel af det gennemsnitlige støjniveau.

Den nye standard for Maskin Vask

Digital evolution: App baserede produkter

Selv i vores tid, med smartphones og forbindelser som altid er til, er Hoover foran med deres sortiment af vaskemaskiner, opvaskemaskiner, køleskabe, ovne, emhætter, og komfurer som kan styres og overvåges med mobile enheder igennem Hoover Wizard applikationen, som enten anvendes over WiFi (One Fi modeller) eller NFC (One Touch modeller).